In de heer overleden

donderdag 1 augustus | Nieuws OLV

Op 28 juli 2024 is Annie Welberg-Westendorp overleden op de leeftijd van 91 jaar. Ze was 39 jaar getrouwd met Jan Welberg en samen kregen zij 2 zoons. Annie was een lieve, zorgzame moeder, en ook erg gek met haar kleinkinderen. Met haar fa­milie had ze een sterke band. De tweede Wereldoorlog heeft een bijzondere invloed op haar latere leven gehad, zij was 15 jaar toen twee van haar zusjes bij een bombardement omkwa­men. Dit heeft tot op het laatst een diepe indruk nagelaten. De laatste jaren woonde Annie in Backenhagen, waar zij nog een mooie tijd heeft gehad. Heel vredig is zij ingeslapen. Na een mooie gezongen afscheidsviering hebben wij ook haar toevertrouwd aan de aarde en haar overgedragen aan de levende God.

Op 24 juli overleed nog vrij onverwachts Jan Oude Aarninkhof, op de leeftijd van 91 jaar. Hij was 54 jaar getrouwd met Marietje Welberg, die hem in 2014 ontviel. Samen kregen ze twee dochters, een zoon en acht kleinkinderen. Jan mocht overgrootvader worden van acht achterkleinkinderen. Hij werd geboren in Hasselo, was misdienaar in Deurningen en woonde lang aan de Ooievaarsweg. Na het overlijden van Marietje woonde hij 10 jaar heel tevreden in zijn appartementje in Backenhagen waar hij heel actief was voor de medebewonders. Jan was de eerste werknemer van kaarsenfabriek Kristen in Delden, en maakte als enige op ambachtelijke wijze handwerkkaarsen van bijenwas. Daardoor maakte hij veel overuren, vooral in de kerst- en paastijd. Hiervoor is hij onderscheiden als ridder in de orde van Oranje-Nassau. Klussen in en rond het huis was ook zijn ding en hij hield van gezelligheid en lekkere dingen. Tot het laatst toe was hij helder van geest met een goed geheugen. Hij had dan ook nog graag door willen gaan.

Op 15 juli is op de leeftijd van 93 jaar overleden Diny Philippi – Wissink. Ze was getrouwd met Jo Philippi die haar in 2010 voorging, na een liefdevolle verzorging door Diny. Ze kregen vier kinderen, zeven kleinkinderen en een achterkleinkind. Diny hielp haar kinderen waar ze kon en verwende haar kleinkinderen graag. Ze was vol be­langstelling voor anderen en hield van de contacten met mensen. Tot op hoge leeftijd was ze heel actief, maar de laatste maanden ging ze duidelijk achteruit. Moge Diny rusten in vrede.

Op 9 juni is onverwachts overleden Herman Huygen, op de leeftijd van 88 jaar. Herman woonde de laatste jaren heel tevreden in Backenhagen. Hij voelde zich altijd zeer betrokken bij de Onze Lieve Vrouw. Jarenlang bezocht hij alle activiteiten, van verdiepingsavonden met pastor van Hal, waar hij zijn mening graag liet horen, tot gezellige bijeenkomsten voor onze senioren. Hoewel zijn krachten minder werden, bleef hij een trouwe bezoeker van de weekendvieringen en genoot hij van het kopje koffie en een gezellig praatje na afloop. Moge Herman rusten in vrede.

Op 3 mei 2024 overleed Rie Pots-Blokhuis op de leeftijd van 88 jaar.
Ze was 54 jaar getrouwd met Gerrit Pots toen hij in 2016 aan ALS overleed.
Samen hadden ze zoon Toine, en kleinkinderen Demi, Davy en Dany.
Rie werd geboren in Hasselo en na haar huwelijk woonde ze aan de Ooievaarsweg.
Ze was een heel lieve, zorgzame moeder en oma. Van haar kleinkinderen kreeg ze de eretitel Oma-Soep.
Rie leed aan Parkinson en ook werd dementie geconstateerd. Toen ze echt niet meer zelfstandig kon wonen, verhuisde ze naar Humanitas, waar ze met veel plezier heeft gewoond. Na een val waarbij ze haar schouder brak en waarschijnlijk ook haar bekken ging het snel minder met haar, en zo is ze in het bijzijn van haar familie heengegaan.
Dankbaar dat haar verder lijden bespaard is gebleven geven we haar nu over aan de eeuwige God en is ze weer met haar Gerrit samen.

Mogen onze overledenen rusten in Gods Licht en mogen zij die met de lege plaats achterblijven sterkte vinden bij hun verlies.